Szép jövőt jósolnak a szállítmányozó vállalatoknak

A jövőben „húszas évekként” fognak hivatkozni az ezredfordulót követő harmadik évtizedre, amelyben a szállítmányozás látványos növekedési pályát futhat be – derül ki az Allied Market Research tanulmányból. A jelentés alapját képező vizsgálatot az Allied Analytics LLP tanácsadó cég végezte.

A kutatás olyan vállalatok várakozásait dolgozza fel, mint a Dimerco, a FedEx , a Schenker Deutschland, a Nippon Express, az Uber Freight, a Deutsche Post, a United Parcel Service of America vagy a Kuehne+Nagel International.

A jelentés kiemelkedő megállapítása, hogy a bővülő nemzetközi kereskedelemnek, az elektronikus kereskedelmi platformok terjedésének és a különböző országcsoportokat összekötő szabadkereskedelmi egyezményeknek köszönhetően a világ szállítmányozási piaca szép növekedés előtt áll a következő években.

A merev helyi szabályrendszerek, például a károsanyag-kibocsátás mérséklését ösztönözni hivatott regulák, fékezik ugyan a növekedést, de az országokon átnyúló technológiai fejlődés felülírja ezek káros hatását. Az újítási-bővülési lehetőségek széles körűek.

Mindennek eredőjeként a világ szállítmányozási piacának értéke 2021-ben 192,50 milliárd dollár volt, ami 2031-re 285,15 milliárd dollárra emelkedik. Ez azt jelenti, hogy 2022 és 2031 között évente átlagosan 4,1 százalékkal bővülhet ez a gazdasági ág.

A szállítás és a raktározás vitte a prímet az iparágon belül 2021-ben. Az előbbi a közlekedésmenedzsmentet fedi, amelynek célja a logisztikai tevékenységekhez felhasznált eszközök lehető leghatékonyabb felhasználása. Az utóbbi a készletmenedzsmentet és a rendelések fulfillmentjét takarja.

A szállítás különböző módjait szétszálazva a kutatás szerint arra lyukadhatunk ki, hogy annak legnagyobb szegmense a tengeri fuvarozás. Ez adta a szállítmányozási piac közel felét 2021-ben. Az Allied szakértői szerint ezt a súlyát az egész vizsgált periódusban meg fogja tartani. Ezzel párhuzamosan jelentős technológiai újítások várhatók például a machine-2-machine (M2M) kommunikáció, illetve a szén-dioxid-kibocsátás mérséklése terén.

Ugyanakkor a légi fuvarozás az a szállítási forma, amely a leggyorsabb bővült produkálhatja. A tanulmány szerint 2022 és 2031 között évente átlagosan 5,2 százalékkal nőhet a levegőben továbbított áruk értéke. Ez a multi-modal szolgáltatások és az világszintű expressz csomagszállítás bővüléséből fakadhat.

Amennyiben érdekli kedvező árazású raktározási és/vagy fulfillment szolgáltatásunk, kérjük, hogy keresse munkatársainkat a megadott elérhetőségeken vagy egyszerűen írjon egy e-mailt ide sales@logmaster.hu !